Acerola: 4 důvody, proč ji zařadit do péče o krásu a zdraví

Acerola, červené bobulky připomínající třešně, pochází ze Střední Ameriky. Jsou zajímavé především díky vysokému obsahu vitamínu C, kterého v sobě mají až 30x více než citrusy. Ale i další látky v Acerole stojí za pozornost. Její pravidelné užívání vám přinese celou řadu benefitů. Tady je několik z nich, pro které se vyplatí tohle exotické ovoce vyzkoušet.

Acerola: 4 důvody, proč ji zařadit do péče o krásu a zdraví
Acerola: 4 důvody, proč ji zařadit do péče o krásu a zdraví

Acerola: Strážce imunity

Vitamín C (kyselina askorbová) je potřeba tělu dávkovat pravidelně, protože si ho samo nedokáže vyrobit. A přitom je důležitý pro celou řadu procesů, které v těle probíhají. Ukázalo se, že jeho doplňování přímo ze stravy je pro nás snazší než užívání syntetickým preparátů, navíc se céčko přírodní cestou i lépe vstřebává. Můžete ho užívat po celý rok, nejvíc ho však oceníte v podzimním a zimním období, kdy jsme obecně více oslabení, chybí nám energie a jsme náchylnější k virózám a nachlazení.

Acerola: Přírodní anti-age

Céčko obsažené v Acerole chrání pokožku před volnými radikály, což jsou jednoduše částice vznikající jako vedlejší produkt látkové výměny přímo v našem organismu – ať už kvůli znečištěnému ovzduší a stresu či špatné stravě. Dostatek vitamínu C v těle udržuje pokožku v optimálním stavu a jako silný antioxidant funguje preventivně např. proti pigmentovým skvrnám. Zpomaluje projevy předčasného stárnutí a navíc podporuje tvorbu kolagenu udržující mladistvý vzhled pleti. V Acerole najdete také vitamíny skupiny B (niacin, riboflavin a thiamin), jenž mají rovněž pozitivní vliv na dobrý stav pokožky, stejně jako další obsažený antioxidant, vitamín E, neboli tokoferol. Ten umí mimo jiné snížit poškození struktury kůže a urychluje tím regeneraci jizev. 

Acerola: Zdroj síly

Potýkáte-li se s únavou, jste zesláblí a bolí vás celé tělo, možná vám jen chybí dostatek vitamínů. Vedle céčka, které nás po všech stránkách posiluje, je třeba dodávat tělu i minerály, například vápník, hořčík a zinek, což je taková ideální trojkombinace nejen pro silné kosti, svaly a zuby, ale i nehty a vlasy. Tyto tři minerály najdete také v Acerole, stejně jako fosfor nezbytný pro přenos energie a činnost mozku a draslík důležitý pro správnou činnost srdce, nervové soustavy a svalů.

Acerola: Parťák pro železo

Pro nás organismus je železo nezbytným prvkem příznivě ovlivňující tvorbu červených krvinek a hemoglobinu – červeného krevního barviva. Jako většina minerálů se získává z potravy, avšak jeho vstřebávání je ovlivňováno tím, s jakými potravinami nebo nápoji se konzumuje. Nízkou hladinu železa může mimo jiné způsobovat i užívání různých léků. Jeho nedostatek se většinou projevuje tím, že jsme pobledlí, často unavení, skleslí a bez energie. Máme-li deficit železa dlouhodobě, může to vést až k anémii, tedy k chudokrevnosti. I v tomhle směru může pomoct acerola, respektive její vysoký obsah vitamínu C, který udržuje železo v rozpustné formě a efektivně tím pomáhá zvýšit vstřebatelnost železa do těla.

Vyzkoušejte: CANNOR Acerola nápoj

Acerola: 4 důvody, proč ji zařadit do péče o krásu a zdraví
Acerola: 4 důvody, proč ji zařadit do péče o krásu a zdraví
Nákupní košík
0
Košík
Přejít nahoru